یانک سو کو

پاک‌سازی چسب‌ها و پوشاننده‌های آثار آهنی با استفاده از لیزر TEA CO2 و Nd: YAG


ترجمه‌ی معصومه تفرشی فمی؛ دو فصل‌نامه‌ی تخصصی دانش مرمت و میراث فرهنگی، دوره‌ی‌ جدید، سال نخست، شماره‌ی 1، بهار و تابستان 1392
چکیده:

پاک‌سازی دقیق و انتخابی پوشاننده‌ها و آلودگی‌های سطحی می‌تواند از طریق به‌کارگیری لیزرهایی با طول موج مناسب انجام گیرد. در این مطالعه، لیزرهای TEA CO2 وNd: YAG برای پاک‌کردن چسب‌ها و پوشاننده‌های قدیمی آثار آهنی بررسی شده است. این تکنیک به طور گسترده‌ای می‌تواند به پاک‌سازی دقیق لایه‌های پوشاننده‌های قدیمی بدون آسیب‌رسانی به لایه‌های فلزی زیرین بپردازد. این تست روی نمونه‌های مختلف با استفاده از لیزر Nd:YAG با طول موج‌های nm532 و nm1064 و لیزر TEA CO2 با طول موج nm10600 انجام شد. نمونه‌های آزمایش با تعدادی از چسب‌ها و پوشاننده‌های مورد استفاده در مرمت آماده شده و با استفاده از این سه لیزر تمیز شدند. نتایج با روش میکروبلاستینگ مقایسه شد. مقایسه‌ی سطح تمیزشده با لیزر نیز توسط میکروسکوپ نوری و رامان انجام گرفت. مطالعات نشان داد که بهترین نتیجه با لیزر TEA Co2 بدون آسیب‌ به لایه‌ی زیرین حاصل گردید. سطح اصلی زیرین حفظ شده و ذرات دوباره ته‌نشین‌شده به‌آسانی بعد از درمان با لیزر، [به‌وسیله‌ی] بیستوری یا برس پاک شدند.


زیرشاخه: آهن و آلیاژهای آن، فلز، مواد و روش‌های مرمتی
دریافت مقاله: پایگاه اینترنتی دانشگاه هنر اصفهان

پی.یان کنی‌هلم

تاریخ‌گذاری حلقه‌های درخت پانل‌های نقاشی


ترجمه‌ی معصومه فمی تفرشی؛ دو فصل‌نامه‌ی تخصصی دانش مرمت و میراث فرهنگی، سال پنجم، شماره‌ی 3، شماره‌ی پیاپی 4، تابستان و پاییز 1388
چکیده:

بسیاری نقاشی‌های اروپایی بر روی تخته‌های چوبی سخت یا الوار‌ها نقاشی شده اند، نوعاً چوب بلوط برای نقاشی‌های هلندی. معمولاً چوب به صورت شعاعی شکافته می‌شود، در شرایط ایده آل، یک توالی از حلقه‌های رشد سالیانه از عمق تا پوست درخت نشان داده می‌شود. این توالی‌ها سپس توسط Dendrochronologist یکی در مقابل دیگری تنظیم و با توالی رشدی که تاریخ زندگی درخت را نشان می‌دهد، مقایسه شده اند. تاریخ‌های مطلق می‌تواند بدین گونه برای حلقه‌های سالیانه‌ی خاص تعیین شوند. گاهی اوقات منشاء زمین‌شناختی یک الوار می‌تواند به خوبی شرح داده شود.


زیرشاخه: باستان‌سنجی، چوب، نقاشی، نقاشی روی زمینه‌های مختلف
دریافت مقاله: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

معصومه فمی تفرشی، غلامرضا وطن‌خواه

بررسی علل خشکی در چرم و درمان چرم‌های خشک‌شده


دو فصل‌نامه‌ی تخصصی دانش مرمت و میراث فرهنگی، سال ششم، شماره‌ی 4، شماره‌ی پیاپی 5، زمستان 88 و بهار 1389
چکیده:

این مقاله مروری بر علل خشک شدن چرم دارد و چگونگی برخورد با آثار چرمی خشک‌شده را مورد بررسی قرار می‌دهد. این آسیب می‌تواند در مرحله‌ی آماده‌سازی چرم یا در هنگام مدفون بودن آن و حتی در اثر نگهداری و مرمت نادرست رخ داده باشد. در این مقاله، مواد نرم‌کننده‌ی چرم، بررسی شده اند و مزایا و معایب آنها بیان گردیده است. باید توجه داشت که نمی‌توان برای همه‌ی آثار چرمی یک روش درمان واحد را پیشنهاد نمود. بنابراین تنها با بررسی نتایج به دست آمده، سعی گردیده که به نتایج بهتری در برخورد با این گونه آثار دست یابیم.


زیرشاخه: آسیب‌شناسی آثار، چرم و پوست، مواد و روش‌های مرمتی
دریافت مقاله: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

معصومه فمی تفرشی

بررسی پاتین بر روی چند اثر تاریخی برنزی و نقش آن در انتخاب شیوه‌های حفاظت و مرمت


پایان‌نامه‌ی کارشناسی ارشد، دانشگاه هنر اصفهان (دانشکده‌ی حفاظت و مرمت)، 1390
استاد راهنما: حمیدرضا بخشنده‌فرد
استاد مشاور: سید محمدامین امامی
چکیده:

در پژوهش حاضر، به شناخت و بررسی پاتین بر روی چند اثر تاریخی برنزی متعلق به گنجینه یزد پرداخته شده است. به منظور این شناخت، پیش از استفاده از روش‌های آزمایشگاهی به مطالعات تاریخی در ارتباط با پاتین و معرفی ترکیب پاتین و روش‌های شناسایی آن پرداخته شد. در این مطالعه، ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی و ساختاری پاتین به کمک بررسی ظاهری اشیاء و با استفاده از روش‌های دستگاهی همچون XRD، به منظور شناسایی محصولات خوردگی و شناسایی فازها، میکروسکوپ نوری به منظور بررسی و مطالعه لایه‌های خوردگی و پاتین در اشیاء مورد نظر و SEM-EDX برای بررسی و شناسایی ساختاری پاتین و مشخص نمودن توزیع عناصر، بررسی گردید. در انتها با بررسی برخی روش‌های مرمت، نقش و ارتباط پاتین با این روش‌ها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصله از بررسی‌ها نشان می‌دهد که مهم‌ترین عامل در فرایند تشکیل پاتین، انحلال گزینشی مس است. با این بررسی‌ها بر روی اشیاء مورد نظر هر دو نوع پاتین نوبل و پست مشاهده گردید. در نتیجه با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه نقش آن در حفاظت و مرمت در این نوع اشیاء مطرح گردیده است.

پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج)

متنی که میخواهید برای جستجو وارد کرده و دکمه جستجو را فشار دهید. برای لغو دکمه ESC را فشار دهید.

بازگشت به بالا