حفظ حریم فضایی یادمانها و محوطههای تاریخی در سیل عظیم ساخت و سازها و توسعهی شهری یکی از مهمترین چالشهای امروزی کشورهاست که در بسیاری موارد به فنای آثار تاریخی میانجامد؛ چه بسا یاد ساخت برج جهاننمای اصفهان، تخریب ارگ علیشاه تبریز و بسیاری موارد دیگر چون تخریب تپههای باستانی و حریم آنها هنوز هم نقشی پررنگ در خاطرهها دارد. کتاب ارزشمند حریمگذاری بر ثروتهای فرهنگی ایران به شرح و بررسی تدبیر در حرمتگذاری و موضوع آن میپردازد. کتاب در پنج فصل به مطالعهی حریمگذاری بر زمین و ساختمان، زمینههای نیاز به حریمگذاری بر مکانهای ارزشمند، حریمگذاری: زمینههای اجرایی، خاستگاهها و هدفها، تدوین مسأله و اجرای طرحهای حریمگذاری، واژهها/ اصطلاحات و مفهومها به همراه پیوستی در خصوص نمونهای از پیشرفتهترین تدبیرهای حریمگذاری بر ثروتهای فرهنگی ایران میپردازد. فصلهای اول و دوم کتاب به طرح مسأله میپردازند و نمایانگر وضع موجوداند و فصل سوم که بیشتر بر امکانها و بر توقعها ناظر است راه را برای رسیدن به گسترههای روزمره و اجرایی میگشاید و به عاملها و متغیرهایی توجه میدهد که باید موضوع شناخت و ارزیابی و تدبیر قرار گیرند؛ و به دلیل نیاز به رفع نگرانیهایی که در چگونگی دریافت مطالب کتاب هست، تعداد نسبتا محدودی از واژهها و اصطلاحات کلیدی متن جداگانه بیان شدهاند. و در پایان پیوستی در موضوع دیدگاهی است که نیاز جامعهی علمی- حرفهای مربوط را به فضایی نو نمایان میکند.
مشخصات فنی کتاب
عنوان: حریمگذاری بر ثروتهای فرهنگی ایران
تألیف: محمد منصور فلامکی
نشر: فضا (وابسته به مؤسسه علمی و فرهنگی فضا)
محل نشر: تهران
سال نشر: ۱۳۸۴
نوبت چاپ: اول
شمارگان: ۲۰۰۰ جلد
تعداد صفحه: ۲۲۸
راهبری نوشته
2 دیدگاه در “معرفی کتاب: حریمگذاری بر ثروتهای فرهنگی ایران”
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
کار نیکو کردن از پر کردن است از این رو نویسنده این مطالب در مقایسه با دیگر دوستان بیش فعال به نظر میرسد که این باعث خوشحالی است اما بی نام دیگران نمیدانند که این آقای رامین محمدی سفید خانی گرامی کیست.که معرفی کتاب سایت سوشیانت را پر بار نموده است
سپاس
در هرچه که قدری احساس خوشحالی و موفقیت حس می کنم یا در شرایطی که انگیزه ای نبود تلاشی دوچندان برای حرکت می یافتم؛ همیشه ردپایی پررنگ و پرنقش از استاد رازانی بوده و هست!
سپاس استاد