مدیریت بحران در حفاظت پیشگیرانه
ترجمهی مریم دلگشا عبدالملکی؛ دو فصلنامهی تخصصی دانش مرمت و میراث فرهنگی، دورهی جدید، سال چهارم، شمارهی 8، پاییز و زمستان 1395، صص 71-82
رویکرد مدیریت بحران روشی برای تصمیمگیری در جهت حفاظت پیشگیرانه از یک مجموعه و یا گروهی از مجموعهها در موزه است. بحران، احتمال به وقوع پیوستن یک تغییر نامطلوب و ارزیابی بحران، تجزیه و تحلیل میزان هر بحران و یا همهی بحرانهای موثر بر ماهیت شی است. مدیریت بحران نیز استفاده از منابع موجود در راستای به حداقل رساندن بحران کلی است. در این مقاله روشی برای ارزیابی بحران در مجموعهها و تعیین اینکه کدام استراتژی کاهش بحران، بهترین تناسب هزینه و مزایا را برای کاهش بحران کلی به مجموعه در بر دارد، ارائه گشته است. در حال حاضر به علت فقدان اطلاعات درباره بزرگی بسیاری از بحرانهای موثر بر مجموعه، صحت این که کدام روش میتواند مورد استفاده قرار بگیرد، محدود شده است. با این حال بدیهی است که ضابطهی تخمین بزرگی برای هر بحران، می تواند درک بهتری از اندازه و ماهیت بحرانها در مجموعه را فراهم کند. علاوه بر این، منابعی که نیاز است برای ارائه اطلاعات دقیق تر توسعه یافته و بکار رود، برای هر نوع بحران شناسایی شده است. این اطلاعات به تعیین اهداف در هر دو زمینهی مستندسازی حفاظت و علم حفاظت کمک میکند.
رویکرد مدیریت بحران در برنامه ریزی و تصمیم گیری برای حفاظت، محسنات دیگری را نیز به همراه دارد. ماهیت این رویکرد جامع است. همه منابع بحران در نظر گرفته میشود، و دامنهی ارزیابی می تواند به اندازه کافی گسترده شود تا شامل تاثیر اقدامات پیشنهادی بر روی محیط زیست جهانی نیز گردد. راه حلهای شکل گرفته بر اساس این روش لزوما واقع بینانه و عملی هستند، چرا که بیشترین میزان کاهش بحران در مجموعه را برای هر مقدار منابع در دسترس برای حفاظت پیشگیرانه فراهم میکنند. در نهایت، با ارائه پایه و اساسی روشن برای درخواست منابع به جهت کاهش بحران، این رویکرد اعتبار این درخواست را بهبود بخشیده و متعاقبا احتمال دستیابی به منابع را افزایش میدهد.
زیرشاخه: حفاظت و موزه، کنترل شرایط محیطی در موزه، مبانی نظری مرمت، مواد و روشهای مرمتی، نگهداری آثار در مخزن
دریافت مقاله: دریافت متن کامل (PDF)